Cansağlığı Bağdam Bağlamsal Davranış Bilimleri Merkezi 23 Ağustos 4 Kasım tarihleri arasında bir dizi sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nün gençlerin ruhsal dayanıklılığını arttırmaya yönelik projeleri kapsamında gençlik kamplarında psikolojik iyi oluş istasyonlarının kurulması planlanmaktadır. Psikolojik iyi oluş istasyon çalışması için ilk pilot uygulama 23 Ağustos 2022 tarihinde Cansağlığı Vakfı Bağlamsal Davranış Bilimleri Merkezi araştırmacılarından Dr. Şengül İlkay ve Klinik Psikolog Seher Cömertoğlu tarafından Marmaracık Gençlik Kampı’nda yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğiyle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin psikolojik dayanıklılığını geliştirmeye yönelik “Kendime İyi Bak” projesi kapsamında ülkenin dört bir yanındaki ruh sağlığı çalışanlarına uygulayıcı eğitimi verildi. Eğitim, 12 Eylül 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve 75 farklı ilden her ili temsilen birer ruh sağlığı profesyoneli (doktor, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ya da psikiyatri hemşiresi) eğitime katıldı. Üniversite öğrencilerine aktarılacak oturum içeriği uygulayıcılar ile paylaşılarak teorik arka plan anlatıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğiyle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin psikolojik dayanıklılığını geliştirmeye yönelik projesi kapsamında ilkini gerçekleştirdiğimiz ‘Kendime İyi Bak’ eğitiminin ikincisi 4 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen eğitime 81 ilden 140 ruh sağlığı profesyoneli katıldı.