Öğren-Geliştir-Uygula: Gönüllülük Projelerinde Yeni Fikirler

Değerli Katılımcımız;

Cansağlığı Vakfı olarak, 27 Ocak 2024'te gerçekleştirmeyi planladığımız proje çalıştayında; toplumsal fayda esas alınarak oluşturulacak yenilikçi sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeyi hedefliyoruz.

Bu çalıştayın katılımcıları, Cansağlığı Vakfı Gönüllü/Eğitim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan bilimsel eğitim programına dahil edilecektir. Ayrıca katılımcıların arasından belirli kriterlere (etkili iletişim becerileri, karar alma yeteneği, liderlik ve motivasyon becerisi, problem çözme becerisi, planlama ve organizasyon becerisi, ekip çalışması ve iş birliğine açık olma… vb.) göre seçilecek 10 kişi ProLider unvanı alarak projeleri yürütme sorumluluğunu üstlenecek ve bilimsel eğitim programının yanı sıra ileri eğitim programına dahil edileceklerdir.

Ayda iki oturum şeklinde planlanan eğitim programının birinci oturumunda; öğrenerek yeni fikirler geliştirmeyi ve bu fikirleri hayata geçirecek adımları planlamayı içeren değerlendirme toplantıları yapılacaktır. İkinci oturumda ise proje üretme basamakları, vakıf bünyesinde yürütülen projeler özelinde tecrübe paylaşımları, yurtdışı projelerine başvuru süreçleri hakkında uzman rehberliğinde seminerler düzenlenecektir. Bu seminerlere çalıştaya katılan gönüllülerimizin tamamı katılabilecektir. Seminerler çevrim içi veya yüz yüze olacak şekilde planlanmaktadır.

Cansağlığı Bağlamsal Davranış Bilimleri Merkezi (BAĞDAM) araştırmacıları tarafından düzenlenecek psikolojik beceri eğitimlerini içeren İleri Eğitim Programı’na yalnızca ProLider unvanı alan gönüllülerimiz katılım sağlayacaktır. İleri Eğitim Programı, vakıf merkezinde yüz yüze olacak şekilde planlanmaktadır.

Başvuru Tarihleri: 18-31 Aralık 2023

Değerlendirme Süreci: 1-14 Ocak 2024

Sonuçların İlanı: 15 Ocak 2024 Pazartesi

Proje çalıştayı Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır.
Çalıştayın kontenjanı 40 kişidir.
Çalıştaya psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet ve sosyoloji bölümlerinde okuyan 1-2-3 ve 4. sınıf lisans öğrencileri başvurabilmektedir.
Sonuçlar, https://kys.cansagligivakfi.org/tr/accounts/login/?next=/tr/ adresinde kayıtlı mail adresinize gönderilecektir.
Çalıştaya katılan kişiler için hazırlanan katılım belgeleri e-posta yoluyla iletilecektir.
Çalıştay sonrasında, ProLider unvanı alacak kişilerin (10 kişi) belirleneceği değerlendirme süreci başlayacaktır.
Eğitim programının detayları değerlendirme sürecinden sonra paylaşılacaktır.
Çalıştay Program Akışı:

1. Oturum: 9.00-10.00 / Vakıf Tanıtımı-Tanışma-Proje Sürecine Dair Bilgilendirme

ARA: 10.00-10.15

2. Oturum:10.15-11.15 / Öğren-Geliştir-Uygula I